Adidas ZX 90

Adidas is goed bezig met de ZX series. Met als gevolg dat elke aankondiging over een nieuwe ZX release hoge verwachtingen schept.
De ZX series was begin jaren 80 de nieuwe standaard op runningschoenen gebied, al brak de schoen pas echt door rond 1988 met de introductie van Soft Cell en de TORSION® Technology. In combinatie met luxe materialen en flamboyante kleuren steeg de schoen in populariteit. In de daaropvolgende jaren kreeg de schoen een steeds meer ergonomische vorm onder de ZX 90’s Run series.

Ook tegenwoordig is de schoen nog steeds populair, zij het bij een iets ander soort publiek (vrijetijds) dan de runners van voorheen. Al zal de trendbewuste runner de ZX zeker in zijn of haar schoenenkast hebben staan. Temeer nu Adidas dit jaar gestart is met het aZX Project waarbij 24 adidas ZX schoenen een look hebben aangemeten gekregen door 24 top Adidas Consortium winkels.

Onderstaand YouTube filmpje toont een interessant kijkje in de ZX project keuken met commentaar van de 2 verantwoordelijke ontwerpers Jacques Chassaing en Markus Thaler.

De schoenen uit dit project worden in edities van 8 varianten uitgebracht: A-H, I-P, Q-Y. Inmiddels is de laatste editie al verkrijgbaar. Waarom geen Z, X schoen? Waarschijnlijk omdat de Z en X al in de naam van het project verwerkt zijn.

Een overzicht van A-H:

Een overzicht van I-P:

Een overzicht van Q-Y:

Voor afbeeldingen van de individuele schoenen kun je het beste een kijkje nemen op de NiceKicks website en wel hier, hier en hier.