De hardloop schoen van de toekomst

Nike en Apple kennen elkaar natuurlijk al van de iPod in combinatie met de running chip in de schoenen van Nike (Nike+).  Naar het schijnt gaan beide giganten een nieuwe samenwerking aan op het gebied van hardlopen en statistieken. Apple heeft namelijk een lopende patent aanvraag op het gebruik van meerdere sensoren, een GPS unit en het Nike+ systeem teneinde deze te plaatsen in een hardloopschoen (jawel, van Nike).

Deze nieuwe techniek vertelt niet alleen je loopsnelheid, maar ook je stapgrootte, loopstijl en lokatie. Bovendien geeft het ook aan wanneer je schoen begint te slijten en het tijd wordt voor een nieuwe. Het systeem kan je zelfs op een bestemming wijzen die wellicht jouw interesse heeft. Denk aan een openbaar toilet. Altijd handig te weten tijdens een lange duurloop.

Of de techniek en de bijbehorende schoen er daadwerkelijk van gaan komen blijft natuurlijk nog even de vraag. Zo zal Nike namelijk eerst een nieuwe type schoen moeten gaan ontwikkelen die meerdere sensoren in de zool kan bevatten. Een andere vraag is of de hardloper zit te wachten op een schoen dat meer en meer op een computer gaat lijken.