Futura x Descente Athletic

Dat sportkleding ook hip en exclusief kan zijn, bewijst het Japanse sportmerk Descente. Voor hun huidige winter- en aankomende lente/spring collectie zijn zij een samenwerking aan gegaan met de internationaal geroemde graffiti kunstenaar Futura 2000.

Futura (geboren in 1955) heeft zijn roots in de New York metro graffiti scene van begin jaren 1970. Pas in 1981 als decor schilder tijdens de Europese tour van The Clash dook hij de legaliteit in. Sindsdien heeft Futura met een hele reeks van grote merken samengewerkt als Nike, North Face en Levi’s. Tegenwoordig heeft hij ook zijn eigen kledinglabel onder de naam Futura Laboratories met een winkel in Fukuoka, Japan.

Het is dus met laatstgenoemde Futura Laboratories waar Descente mee in zee is gegaan en een aantal bijzondere sportkledingstukken door heeft laten ontworpen. Waaronder een high performance jack met een klassieke en typische Futura camouflage print.

Enkele kenmerken van de jacks:

  • Afritsbare mouwen
  • Opvouwbaar in bijkomend tasje
  • Water- en wind afstotend
  • Dubbele hoofdbedekking
Futura x Descente
Futura x Descente
Futura x Descente
Futura x Descente
Futura x Descente
Futura x Descente

Wat de verkrijgbaarheid in Nederland betreft kan ik alleen maar zeggen: wie zoekt zal vinden. En anders kun je nog altijd hier terecht, ook voor meer detail foto’s.