Hardlopen, meten is weten


Garmin loopt met zijn Forerunner hardloop horloges flink voorop in het gebruik van GPS. En aangezien de hardloper van tegenwoordig rent volgens het principe ‘meten is weten’, is er een grote vraag naar data verzamelende horloges.

De loper van nu is gewend om na zijn training direct af te kunnen lezen wat o.a. zijn snelheid was, de gelopen afstand of zijn hartslag. Dit wordt dan meestal via een USB connectie naar een website geupload zodat een vergelijking gemaakt kan worden met voorgaande trainingen. Denk hierbij aan sites als NikePlus of RunKeeper. Garmin biedt al lang de mogelijkheid om trainingsdata te verzamelen, maar tot op heden leken de Garmin horloges eerder voortbestemd voor technisch onderlegde mensen dan voor de gemiddelde loper.

Met de komst van de Garmin Forerunner 110 lijkt hiermee een einde aan te komen. De Forerunner 110 is het simpelste model uit de Garmin stal wat gebruikersgemak betreft. Het is een instapmodel en maakt het je niet onnodig moeilijk. Door de ingebouwde GPS kan het horloge vanaf stap één weten hoeveel kilometers je maakt. Met een hartslagmeter en stopwatch er bij kan je nauwgezet je trainingprogramma in de gaten houden. Via USB sluit je de 110 aan op je PC om de resultaten te downloaden en de batterij op te laden.

En natuurlijk kun je je gegevens vanuit de Forerunner 110 uploaden naar je account op de Garmin Connect website voor verdere analyse of het stellen van doelen.