HENK VEEN & DAM TOT DAM

damtotdam2009tshirt

Henk Veen veilt “Running Dam tot Dam 25 years” voor de Cruyff Foundation

Henk Veen, een van Nederlands bekendste hedendaagse kunstschilders en fan van de Dam tot Damloop en met een grote maatschappelijke betrokkenheid, heeft voor het tweede achtereenvolgende jaar het aandenken van de Dam tot Dam ontworpen voor 2009. Van het schilderij worden giclées gemaakt voor de businessloop en tevens is het ontwerp gebruikt voor de Dam tot Dam Nike shirt, welke te koop is tijdens het evenement in september 2009.

Afgelopen jaar leerden ook alle deelnemende bedrijven aan de Dam tot Dam Maandag® Businessloop Henk zijn werk kennen. Als bedrijfsherinnering aan het evenement ontvingen zij een giclée (luxe art print), die Henk persoonlijk bij de uitreiking kwam signeren. Het enthousiasme waarmee de bedrijven het geschenk ontvingen nodigde Henk uit voor 25e Dam tot Damloop een uniek schilderij te maken. In zijn karakteristieke stijl maakte hij het doek ‘Running dam tot dam 25 years’. Alle deelnemende bedrijven ontvangen een giclée van dit prachtige schilderij.

In december 2008 begon hij een project voor de Cruyff Foundation, waarbij hij samen met bekende Nederlanders schildert. Het doel is om met deze BN’-ers een ‘elftal’ aan schilderijen bij elkaar te schilderen samen. Zo heeft onder andere Johan Cruijff een schilderij gemaakt met Henk Veen. Dit allemaal met één doel: zoveel mogelijk geld op te halen voor de Johan Cruyff Foundation! Het “elftal” aan schilderijen is inmiddels geveild en de opbrengsten zijn gegaan naar het goede doel, de Cruyff Foundation, een organisatie die zich inzet meer jeugd in beweging te krijgen.

Het originele doek van 80 x 100 centimeter kan jij echter in je bezit krijgen! Vanaf 1 april kun je via de site van Henk Veen bij serieuze interesse bieden op dit schilderij, waarbij het hoogste bod actueel op de site wordt bijgehouden. Op donderdag 8 oktober 24.00 uur sluit de veiling en de hoogste bieder ontvangt op woensdag 14 oktober het doek persoonlijk van Henk Veen en een special guest tijdens een feestelijke uitreiking in de typisch Amsterdamse bar La Bastille vlak naast het Leidseplein, waarbij de opbrengst ten goede zal komen van de Johan Cruyff Foundation. Tijdens deze uitreiking zal ook de pers aanwezig zijn en een vertegenwoordiger van de Johan Cruyff Foundation!