Hood To Coast documentaire

Hood To Coast

The Mother of All Relays: Hood To Coast

De Nike Hood To Coast (VS) is een 2-daagse estafette run van maar liefst 317 km (197 miles) en is hiermee de langste estafette loop ter wereld! De estafette teams, bestaande uit 12 lopers, beginnen in Mt Hood en eindigen uiteindelijk na 3 etappes aan de Pacific Coast.

Het evenement is al 28 keer georganiseerd en mag rekenen op zo’n 12.000 hardlopers en 4800 wandelaars die op hun beurt kunnen vertrouwen op de goede zorgen van een dikke 3500 vrijwilligers! Het feit dat de inschrijvingen vaak al op de eerste dag vol zitten en dat men vanuit het buitenland hier naartoe reist, toont de populariteit van dit evenement aan.

De editie van 2008 is vastgelegd op camera en omgezet in een (ongetwijfeld boeiende) documentaire genaamd: Running Forward.

De film (met een 2010 release in Amerika) volgt een aantal teams terwijl zij zich een weg banen van Mt Hood richting het strand, beneden in het zuiden. In de documentaire komt niet alleen de race zelf aan bod, maar ook de mensen die het organiseren, de lopers, de strijd en het plezier.

De trailer van ‘The Mother of all Relays’ is te bekijken op de gelijknamige website: Running Forward: Hood to Coast Documentary
Officiele website: www.hoodtocoast.com

Tot slot nog enkele sfeerbeelden uit de documentaire.