Nike GRID Claim Your Streets

Nike GRID

Na het immens grote succes van de afgelopen Nike Human Races en natuurlijk het Nike Plus concept zelf, komt Nike met een nieuw fenomeen: Nike GRID.

GRID is een compleet nieuw platform waarmee Nike de nieuwe generatie type runner probeert te benaderen en aan zich te koppelen. Het type runner dat zich niet richt op het rennen van een marathon en zich al helemaal niet vertoont in een tight of op komt dagen bij hardloop clinics. Waar overigens allemaal niets mis mee is en het blijft nog maar de vraag hoe groot deze doelgroep werkelijk is gezien de populariteit van alle hardloop evenementen tegenwoordig.

Nike GRID is er in eerste instantie voor de Londenaars waar een uitdaging voor is ontwikkeld die tot het bittere eind uitgevochten zal worden. Een strijd waarbij de deelnemers geen gebruik hoeven te maken van dure smartphones, pedometers of iets van Nike zelf. In plaats hiervan wordt gebruik gemaakt van de ouderwetse telefooncel waarin deelnemers hun unieke ID kunnen intoetsen en zo bij iedere cel kunnen aangeven wat zij hebben gelopen. Op deze wijze kunnen zij online punten scoren.

Hoe meer runs een deelnemer logt, hoe meer punten ie verdient en aanspraak kan maken op een bepaald postcode gebied. Er zijn in totaal 40 postcodes met ieder 4 beschikbare telefooncellen. De deelnemers worden dus uitgedaagd om zo snel mogelijk de route van de betreffende cellen af te leggen op welke manier dan ook, zolang het maar rennend wordt afgelegd. Ook kunnen punten en badges worden verdiend met kennis over de buurten, snelheid en inzet.

Meer info is te vinden op www.nikegrid.com, de bijbehorende Facebook pagina of bekijk onderstaande promo.