Nike LunarGlide

Nike LunarGlide

NIKE INTRODUCEERT LUNARGLIDE+

We hadden al eerder bericht over de LunarGlide als release in 2009. Vanaf 1 juli is ie dan ook verkrijgbaar in de winkel met een consumentenadviesprijs van € 120.

Hieronder het officiele persbericht.

Nike introduceert de Nike LunarGlide+, een nieuwe lichtgewicht hardloopschoen die geschikt is voor zowel hardlopers die overproneren als neutrale lopers. De Nike LunarGlide+ beschikt namelijk over een innovatieve tussenzool die zowel voor schokdemping zorgt als de noodzakelijke stabiliteit biedt. De LunarGlide+ komt in twee verschillende versies: voor mannen en voor vrouwen.

Hardlopers hebben altijd moeten kiezen tussen schoenen die ondersteuning dan wel stabiliteit geven. Voor het eerst is Nike er in geslaagd een schoen te maken die reageert op de afwikkeling van de loper gedurende zijn loop. Die varieert namelijk tussen neutraal en overpronatie. Dankzij de Nike LunarGlide+ is kiezen niet langer nodig.

Nike maakt voor de LunarGlide+ gebruik van het gepatenteerde Dynamic Support systeem. Dit systeem maakt een einde aan de mythe dat lopers een compromis moeten zoeken tussen de standaarden van fabrikanten. Die bieden namelijk schoenen aan die schokdemping dan wel stabiliteit bieden, maar geen combinatie van beide. Terwijl de meeste lopers een afwikkeling hebben die gedurende de loop onder invloed van vermoeidheid en het oppervlakte varieert tussen neutraal en overpronatie.

Dynamic Support
Het Dynamic Support systeem in de middenzool van de Nike LunarGlide+ dankt zijn werking aan een ingenieuze constructie van een mix van Lunarlite foam en Phylon. De Lunarlite insert ligt als een soort wig in de Phylon carrier waardoor de tussenzool van lateraal naar mediaal een toenemende stevigheid krijgt. Hierdoor past de schoen zich dus aan aan de pronatie van de voet. Hoe meer je proneert, hoe meer tegendruk je krijgt. Iemand die neutraal loopt, rolt dus niet tegen die wig op waardoor de schoen zich neutraal gedraagt. Op die manier heeft elk type loper dus optimaal rendement van het Lunarlite foam.

Nike introduceerde LunarLite foam voor het eerst tijdens de Olympische Spelen van 2008 in Peking. Traditionele schokdempingsystemen absorberen alleen energie bij het neerkomen van de voet terwijl LunarLite foam bewezen heeft superieure schokdemping te bieden en energie terug te geven aan de loper.
De Nike LunarGlide+ heeft nog een andere Peking innovatie: Flywire technologie. Door gebruik te maken van Flywire draden is de schoen veel lichter geworden zonder in te boeten aan steun en stabiliteit.

Aparte vrouwenschoen
Een vrouwenlichaam is anders dan een mannenlichaam, hier is dan ook rekening mee gehouden bij het ontwikkelen van de dames LunarGlide+. Zo is de breedteverhouding tussen de hiel en de voorvoet anders, is de hardheid van de tussenzool afgestemd op een vrouw en is de schoen gebouwd op een vrouwenleest. Ook houdt het bovenwerk rekening met de structuur van het vrouwenskelet en liggen de buiggroeven meer naar achteren omdat de midvoet van de vrouw korter is ten opzichte van de tenen.