Nike SFB

nike-sfb-header

Als je al een reden mocht zoeken om als citydweller de vrije en woeste natuur in te trekken, om het stadsbeton te verruilen voor uitgestrekte vlaktes, om bergen te bedwingen en stromende wateren stil te leggen… doe het dan in stijl en trek daarbij de Nike SFB Boots aan.

Eerder dit jaar introduceerde Nike de SFB boots. Het ontwikkelingsproces begon echter al 4 jaar geleden toen het Nike laboratorium de opdracht kreeg om een laars te ontwikkelen die zou voldoen aan de hoogst mogelijke performance eisen van de hedendaagse atleet. Het resultaat was de SFB waarbij Nike wederom bewees de behoeftes van atleten over de hele wereld naar lichtgewicht en technisch hoogstaande produkten serieus te nemen en deze te bevredigen.

De SFB werd gedurende een periode van 4 jaar ontwikkeld met deels in het achterhoofd een hommage aan Nike’s eerste designer en mede oprichter Majoor Bill Bowerman. Voordat Bowerman in dienst trad bij de Universiteit van Oregon, maakte hij deel uit van het 10th Mountain Division van het Amerikaanse leger.

De Nike Sportwear SFB Boot is niet alleen een lichtgewicht schoen maar ook uitermate geschikt voor wat warmere weersomstandigheden en is de snelst drogende natural motion boot die momenteel te verkrijgen is. Ondersteuning en bewegingsvrijheid wordt verzorgd door de Natural Motion Cushioning unit dat er verder voor zorgt dat de schoen garant staat voor flexibele bewegingen in welke richting dan ook zonder dat je daarbij het gevoel hebt een zware laars aan je voeten te hebben.

Maar genoeg technische details… over naar de looks. De huidige modellen zijn in het zwart en zandkleur te verkrijgen in de Nike store. Wat misschien interessanter is, is het nieuwe model, een aards getinte kleur met contrasterende witte zool. En nieuwe toevoeging is de afneembare ritsluiting. Informatie over de verkrijgbaarheid is er helaas nog niet.

nike-sportswear-sfb-boot