Nike x Lance Armstrong = Stages

Stages

Nike en Lance Armstrong starten wereldwijd project

De samenwerking tussen Nike en Lance Armstrong’s Livestrong Foundation (LAF) is verder verstevigd met de presentatie van de Stages collecties.

Stages is niet alleen de naam van de collecties maar ook die van het wereldwijde kunstproject dat door Lance Armstrong en zijn Livestrong campagne i.s.m. Nike wordt opgezet.
Het idee achter ‘Stages’ is dat 20 van de meest creatieve en toonaangevende hedendaagse kunstenaars een kunstwerk maken geinspireerd door Armstrong en zijn missie om wereldwijd aandacht te vragen voor kanker.

Enkele deelnemende kunstenaars zijn: Shepard Fairey, Damien Hirst, Tom Sachs, Barry McGee and Marc Newson. Het uiteindelijke resultaat zal op 16 juli 2009 getoond worden in Parijs (het is immers de maand van de Tour) waarna de stukken in de verkoop zullen gaan t.b.v. LAF.
Na Parijs zullen alle kunstwerken een toer maken.

Nike doet er nog een schepje bovenop en ondersteunt de Stages campagne met de releases van 2 collecties: Hope Rides Again (kleding) en Greatest Hits (schoenen). Alle opbrengsten van beide collecties gaan naar het goede doel LAF.

De totale Stages schoenen collectie bestaat uit 4 packs:

  1. Lunar Livestrong pack, bestaande uit 2 Lunars;
  2. Evolution of Air pack, bestaande uit 3 Air Max’s;
  3. Greatest Hits pack, bestaande uit een samenwerking met kunstenaars So_Me, Mr. Cartoon en Futura;
  4. The Cutters pack.

Hieronder een video impressie waarin Lance Armstrong, Doug Ulman (President Livestrong) en Mark Harper (Nike CEO) de samenwerking lanceren en verder toelichten.


Nike Sportswear + Lance Armstrong – “Stages” Touring Art Exhibition Supporting Livestrong from Stephen Wong on Vimeo.