Oiselle – Run in what you love!

Oiselle

Oiselle – Run in what you love

Oiselle is nog een relatief jong running kleding label uit Amerika, Washington dat zich richt op de hardlopende vrouw. In 2006 gestart door Sally Bergeson mede uit onvrede over het aanbod van dames running kleding destijds en dan met name de shorts, die ofwel te groot of te strak of simpelweg te afzichtelijk waren.

Hierop besloot Sally, overigens zelf een verdienstelijk renner, een eigen kleding lijn te beginnen onder de naam Oiselle. Klein en onafhankelijk begonnen met geheel eigen kapitaal is Oiselle inmiddels toe aan de lente 2009 collectie waarvan een preview op de website te zien is.

De kracht van het merk zit met name in de kwaliteit, het design, de focus op de gebruiker (dames van 15 tot 50 jaar) en de milieu bewustheid. Oiselle is wat we tegenwoordig een groen merk noemen. Oiselle fabriceert t-shirts, broeken, shorts en tops en werkt met iedere collectie nauw samen met verschillende designers.

Oiselle is vooralsnog alleen verkrijgbaar in Amerika, maar heeft wel plannen dit uit te breiden naar Canada, Europa en Japan.