Puma BLAZE OF GLORY IDC

Puma Blaze of Glory IDC
/—/
In 1994 ontwikkelde Puma het futuristische Disc System. Een systeem waarbij veters niet nodig waren maar de schoen werd vastgetrokken door een wieltje waardoor het de perfecte pasvorm moest krijgen. Het was niet alleen voor Puma een innovatieve tijd. Ook Nike kwam in deze jaren met het Air Max systeem en Reebok met hun Pump Fury.
Afgelopen zomer bracht Puma al een vernieuwde versie uit van de originele Disc Blaze en ditmaal gaan ze een stapje verder met de Blaze of Glory. Een soort van Disc Blaze maar dan zonder het wieltje. In de zool zit het idCELL systeem verwerkt dat zorgt voor de juiste demping. De bovenkant van de schoen is gemaakt van lichtgewicht en ademend materiaal. De Blaze of Glory IDC wordt uitgebracht in een gelimiteerde oplage van 2 kleurvarianten, een zwart/grijze en een grijs/blauwe.
Puma werkt met hedendaagse technologie om de hardloop schoenen klassiekers van weleer nieuw leven in te blazen. En weet dat bovendien goed te doen.
/—/
In 1994 Puma developed its futuristic Disc System. A system in which laces were not needed but the shoe was laced by a wheel which resulted in the perfect fit. It was not only an innovative time for Puma. Nike came with its Air Max and Reebok with their Pump Fury system.
Last summer Puma released an updated version of the original Disc Blaze, and this time they take it a step further with the Blaze of Glory. A kind of Disc Blaze but without the wheel. Incorporated in the sole is idCELL, a system that ensures proper cushioning. The top of the shoe is made of lightweight and breathable fabric. The Blaze of Glory IDS is released as a limited edition in two color variations: in black/grey and grey/blue.
Puma uses modern technology to breath life into its running shoes classics. And does a very good job.
Source: Mita Sneakers