Sebastian Mermet – Footwear Designer

Nike’s Bowerman produkten bestaan uit een consistente lijn schoenen en zijn zo min mogelijk onderhevig aan veranderingen. En dat is exact de reden waarom de fans zweren bij deze modellen. Met dit in het achterhoofd is footwear designer Sebatian Mermet aan de slag gegaan met de nieuwe Air Span +6, een schoen afkomstig uit de Bowerman series.

Sebastian heeft bij het ontwerpen van het nieuwe model o.a. gebruik gemaakt van de Flywire technologie en dit verwerkt in het bovenstuk van de schoen. Uiteindelijk heeft hij de schoen voor Bowerman begrippen geevolutioneerd naar de standaarden van nu, licht materiaal en een vernieuwde zool.

Sebastian Mermet is geboren in Frankrijk en opgegroeid in de Alpen. Als tiener verhuisde hij naar Parijs waar hij zijn diploma in product design haalde. Na verder gestudeerd te hebben, ging hij aan de slag bij Mitsubishi Electric en was daarnaast actief als freelance designer. Inmiddels werkt hij meer dan 4 jaar bij Nike, waar hij reeds in 2006 de Runners World’s Editor Choice Award won voor zijn dames Air Pegasus 2006 ontwerp.