We are not joggers

pearl_izumiHet merk Pearl Izumi (letterlijke vertaling: Een bron van Parels) fabriceert niet alleen wielrenkleding, maar richt zich ook op het hardlopen. Zowel op het gebied van schoenen als kleding. En dat de nadruk binnen het running ligt op hard lopen en niet joggen, getuigt uit hun 2007 campagne: We Are Not Joggers. Weliswaar een oudje maar niettemin leuk te vermelden.

Met deze stelling maakt Pearl Izumi zich hard voor de echte snelheidslopers, niet voor die mensen die op zaterdagochtend hun rondje maken in het park omdat ze over een paar maanden met vakantie gaan of zich in kledij willen hijsen uit een vergane glorieuze periode waarin zij zich nog als jonge god voelden.

Volgens Pearl Izumi is joggen een aangeleerde handeling. Dit in tegenstelling tot het natuurlijke rennen. En rennen zullen we als het aan Pearl Izumi ligt! Bezoek de website We Are Not Joggers en overtuig jezelf dat je geen jogger bent en toch echt een tikkeltje harder zult moeten doorrennen.

En mocht je je gemotiveerd voelen dan kun je ook member worden van de actieve community: The Running Preservation Society. Een organisatie van ongeruste lopers die graag het rennen binnen het hardlopen willen terugbrengen.