Women Win Damloop

Women Win Damloop: hardlopen door en voor meisjes en vrouwen.

womenwinDit jaar organiseert Le Champion (organisator Dam tot Damloop) voor het eerst de Women Win Damloop. Deze loop speciaal voor vrouwen en meisjes is 4 Engelse mijlen (6,4 km) lang en wordt op 20 september voorafgaand aan de Dam tot Damloop gehouden. Een deel van het inschrijfgeld komt ten goede aan Women Win sportprojecten in Zimbabwe.

De start is op de Prins Hendrikkade, net als bij de Dam tot Damloop die later op de dag start. Het parcours gaat via de IJ-tunnel naar Amsterdam-Noord en eindigt bij het Buiksloterveer. Dit parcours van 4 Engelse mijlen wordt speciaal voor deze loop uitgezet en kan zowel hardlopend als wandelend worden afgelegd. Zowel verwoedde hardloopsters als beginnende loopsters kunnen daarom deelnemen.

Women Win ondersteunt sportprojecten voor meisjes in ontwikkelingslanden. Sport zorgt er uiteraard voor dat ze zich fitter en sterker gaan voelen, maar belangrijker nog, meisjes krijgen er meer zelfvertrouwen van, worden mondig en weerbaar. Dat schept meer kansen en mogelijkheden in hun leven dat veelal in het teken staat van armoede, seksueel en huiselijk geweld of andere belemmeringen.

Le Champion schenkt een deel van het inschrijfgeld van 7 euro aan Women Win. Dit bedrag zal ten goede komen aan een project voor weesmeisjes in Zimbabwe, die hun ouders hebben verloren aan armoede en AIDS en nu verantwoordelijk zijn voor hun broertjes en zusjes. Deelneemsters kunnen zich ook laten sponsoren, zie www.damloop.nl en dan Women Win.

Women Win is een internationale non-profit organisatie die sportprojecten voor meisjes ondersteunt in ontwikkelingslanden. Women Win erkent de kracht van sport als middel om meisjes in ontwikkelingslanden zelfbewuster, weerbaarder en mondiger te maken. Naast de sportactiviteiten bieden de projecten ruimte voor voorlichtingsprogramma’s over geweld, HIV/AIDS en essentiële vaardigheden. De Women Win projecten bereiken 75.000 meisjes en hun gezinnen in 20 projecten, 15 landen. Het hoofdkantoor van Women Win staat in Amsterdam.